Jayh gelooft niet in discriminatie door radiozenders

Zanger Jayh heeft niet het idee dat niet-westerse artiesten worden gediscrimineerd door de Nederlandse radiozenders. Dat zegt hij vandaag in de Volkskrant. Jayh merkt dat de radiozenders veel muziek links laten liggen, dus niet alleen ‘zwarte’ muziek. “Als ik een rapnummer maak, of iets Caribisch, wordt het niet vaak gedraaid op de landelijke radio“, zegt de zanger. “Dat alleen zwarte muziek niet op de radio wordt gedraaid, geloof ik niet. Zo wil ik er niet naar kijken.”

Nota bene mensen die Nederlandstalig zingen hebben ook last van een gebrek aan airplay, aldus Jayh. “Ik sprak laatst een van die jongens van Nick & Simon, hij vertelde dat zij hetzelfde probleem hadden. Ze worden alleen gedraaid op 100% NL en Qmusic.”

Jayh past zijn muziek niet aan om bij dj’s in de smaak te vallen. “Ik ren niet achter een formule aan voor mijn financiën of om te kunnen zeggen: ha, ik heb weer een hit gescoord.

Zijn grootste hit tot nu toe is Mooie Dag. “Het is meer dan 8 miljoen keer bekeken op YouTube. Het is een popliedje, toegankelijker dan een concessieloos nummer in een ander genre. Ik merkte dat het een boost gaf aan mijn carrière.

Het Volkskrant-interview met Jayh kunt u lezen via Blendle.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen