Humberto Tan vindt Radio 1-panel ontzettend zuur

Humberto Tan vindt het jammer dat het Correspondent’s Dinner op zure wijze is nabeschouwd op Radio 1. Dat zegt de RTL Late Night-ster op Twitter. Ghislaine Plag besprak de grappende Mark Rutte in de mediarubriek van haar radioshow met Human-hoofdredacteur Marc Josten en Joop.nl-journaliste Hasna El Maroudi. “Pfff op NPO Radio 1 wordt het Correspondents’ Dinner met azijn besproken. Eerste keer van een mooi initiatief en dan alleen kijken wat niet goed is“, reageert Tan.

Na lovende nabeschouwingen bij Jinek en RTL Late Night, was het Mediaforum van Plags programma De Ochtend een stuk minder enthousiast. “Ik vond dat Rutte het buitengewoon goed deed, maar dat was omdat ik de lat niet zo hoog vond liggen. Ik vind hem doorgaans niet heel grappig“, zei El Maroudi.

Verder vond ik het vrij kil overkomen, dus ik heb in de wandelgangen al gevraagd of het daar koud was. Maar het was er heel warm.

Ook vond El Maroudi dat er te weinig show in de tv-uitzending zat. “Het voelde ook heel kneuterig Hollands aan, omdat er geen chique poespas was zoals in de Verenigde Staten. In de VS houden ze van entertainment en als we dat proberen na te doen, lukt het niet helemaal.

Josten vond juist weer dat er te veel show in zat. “Er waren relatief weinig journalisten en erg veel mensen die daar kwamen om bekeken te worden. Ik vond het entertainmentgehalte te overweldigend voor Nederlandse begrippen.

Verder vond hij de grap over Jan Slagter ongepast. “Ik vond dit geen gelukkige grap. Je maakt zo’n grap ook als premier. Wat ik had gehoopt, is dat hij een paar grappen zou maken van het niveau Obama of het niveau Lodewijk Asscher. Dat je een grap maakt die net een laagje dieper gaat en niet alleen maar afzeikt. Dit vond ik niet helemaal netjes.

Daar is El Maroudi het mee eens. “Zodra het op de man wordt gespeeld is het al gelijk lastig. Het ging heel erg over personen, terwijl Obama het meer over FOX News heet. Dan kun je ook vileiner en harder zijn. Dit vond ik kantje boord.

Tot slot vindt ze dat de toespraak van Rutte te veel ‘inside jokes’ bevatte. “Je kunt je afvragen of de gewone burger dat ook weet.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen