Hilversum ligt niet wakker van vertrek RTL Boulevard

Wimar Jaeger, de mediawethouder van Hilversum, vindt het niet leuk dat RTL Boulevard naar Amsterdam verhuist, maar vindt het tegelijkertijd ook geen drama. Dat zegt hij in gesprek met de lokale omroep RTi Hilversum. Jaeger vindt vertrek van techniek erger dan vertrek van glamour. “Het vak zit hier in Hilversum en als het vak weggaat, dan vind ik dat heel problematisch. Daarom vind ik dus ook het verlies van Blue Circle lastiger, omdat daar veel meer techniek en vakmatigheid in zit.

Blue Circle, de producent van prominente programma’s als Boer Zoekt Vrouw, Idols, RTL Boulevard en RTL Late Night, verhuisde recentelijk van Hilversum naar Amsterdam-Zuidoost. Tot Jaegers verdriet. “Maar dat je als programma als RTL Boulevard zegt ‘Het is een stukje aantrekkelijker als je op het Leidseplein zit’, dan begrijp ik dat wel.”

Het Leidseplein is nou eenmaal spectaculairder dan welk plein in Hilversum ook, aldus Jaeger. “De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat Amsterdam nou eenmaal – en het spijt me heel erg om te moeten zeggen – iets spettender is dan Hilversum. Er zit net iets meer decorum. Dat is nou eenmaal zo.

Het Leidseplein met alle trams eromheen en de duizenden en duizenden mensen die er lopen: dat is wel een leuk plaatje als je eerlijk bent. Ik zou me ook goed kunnen voorstellen dat ik dat zou doen als ik verantwoordelijk was voor RTL Boulevard.

Toch klinkt ook het geluid dat Amsterdam een betere locatie is voor de gasten van de programma’s. “Ik ben altijd geneigd om te zeggen: ‘Dan moeten ze niet zo veel Amsterdammers uitnodigen.’ Er lopen veel meer intelligente Hilversummers rond, dus die kunnen ze veel beter in hun programma’s doen.

Al met al maakt Jaeger zich dus niet zo druk. “Als we het hebben over de ontwikkeling dat de glamour verhuist naar Amsterdam, dan kun je daar beter geen zorgen over hebben. Het is nou eenmaal meer glamoureus in Amsterdam dan in Hilversum. Als de techniek vertrekt, dan moet je zorgen hebben. Ik constateer dat dat nog niet het geval is.”

Ik constateer ook dat we juist zien dat een heleboel startende bedrijven op het ogenblik op het Media Park landen. Als er iets is dat we met elkaar moeten vaststellen, dan is het dat we blij zijn dat er zo veel starters deze kant op komen.

Jaeger wijst op bedrijven als Dropstuff, Mediamonks en FOX die juist Hilversum boven Amsterdam verkiezen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen