Fons van Westerloo haalt uit naar The Island

Foto: RTLFons van Westerloo, die directeur is geweest van zowel RTL als SBS, is niet onder de indruk van het eerste Net5-programma van Arie Boomsma: The Island. Dat laat hij weten in zijn column in De Telegraaf. The Island, dat morgen voor de vierde keer te zien is, mag dan wel ‘met veel tamtam’ zijn aangekondigd, het is niets meer dan een slechte kopie, vindt Van Westerloo. “Een slap aftreksel van Expeditie Robinson dat op RTL 5 jaar na jaar ruim boven de miljoen kijkers scoort.

The Island begon met 522.000 kijkers, maar naar de tweede aflevering keken nog maar 390.000 mensen. “De ervaring leert dat programma’s die na de eerste aflevering zoveel kijkers verliezen, er meestal niet meer bovenop komen.”

SBS is er ook wel eens in geslaagd om met een kopie béter te scoren dan het origineel op RTL, aldus Van Westerloo. Hij noemt als voorbeeld Sterren Dansen op het IJs (SBS) dat het beter deed dan Dancing On Ice (RTL). “De show op RTL werd heel mooi gemaakt, maar met minder warmte op de ijsvloer dan bij SBS.

Overigens noemt Van Westerloo ook nog RTL 5’s Battle on the Dancefloor als een minder geslaagde kopie. “De grote klapper op RTL 5, So you think you can dance, kreeg vele opvolgers waarvan momenteel Battle on the dance floor bij RTL5 matig scoort.

De Telegraaf-column van Van Westerloo kunt u lezen via Blendle.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen