Filemon Wesselink teleurgesteld in College Tour

Foto: SBSFilemon Wesselink betreurt achteraf dat hij zijn medewerking heeft verleend aan de veelbesproken aflevering van College Tour met zijn studievriend Daan Roosegaarde als hoofdgast. Dat zegt de BNN-presentator op Facebook. Twan Huys startte het ene na het andere filmpje in waarin prominenten kritische noten over Roosegaarde plaatste. Zo ook Wesselink. “Wanneer ik wist dat de uitzending op deze manier zou lopen had ik er niet aan meegedaan“, aldus de presentator.

Wesselink gaf voor het programma een interview van een half uur. “Daaruit hebben de programma-makers de meest pittige quotes gehaald. Begrijpelijk. Maar er zat bijvoorbeeld niet in dat ik vertelde dat Daan me geholpen heeft in tijden dat ik het zelf moeilijk had. Dat ik hem altijd voor hulp en advies kan bellen.

Dat Wesselink ook kritisch was, vindt hij niet erg. “Ik wilde Daan als ‘compleet’ persoon neer zetten. Met verschillende kanten, de één meer positief dan de ander. Ook omdat ik weet dat Daan het leuk vindt om geprikkeld te worden zodat hij een goed weerwoord kan geven.

Maar wel hoe College Tour die kritische uitspraken gebruikt heeft. “De video kwam in een reeks van andere fragmenten waarin Daan op allerlei manieren werd beschuldigd. Verrassend, omdat het programma normaal zo goed is helden op het schild te hijsen.

Alle video’s werden een optelsom van kritiek. Waar mijn reactie nog eens bovenop kwam. Één van de  druppels die de emmer deed overlopen Dat betreur ik.

Deze stijl van interviewen verwacht je bij de programma’s van Sven Kockelmann, niet in College Tour. Ik ben er nooit voor om mensen op deze manier publiek af te maken.

Alle artikelen over de College Tour-rel leest u hier.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen