‘Dirk Zeelenberg probeerde Carlo Boszhard te kopiëren’

Dirk Zeelenberg probeerde in Thuis Op Zondag heel erg om Carlo Boszhard na te doen. Dat vindt tv-kenner Jean-Pierre Geelen van de Volkskrant, heeft hij gezegd in RTL Boulevard. Zeelenberg maakte deze week bekend te stoppen met Thuis Op Zondag, maar had dat volgens Geelen beter na de eerste aflevering kunnen doen. “Ik vind hem aan die tafel gemaakt gezellig doen. Een soort zondagmiddagsfeer kopiëren eigenlijk van Carlo Boszhard. Ik denk dat dat niet bij hem past.

Al vanaf de allereerste uitzending werd Thuis Op Zondag bekritiseerd om zijn beroerde presentatie. De chemie tussen Zeelenberg en co-presentator Kim-Lian van der Meij is nooit verbeterd. “Als tv-kijker valt mij wel op dat de casting eigenlijk verkeerd is. Je kent Dirk van Divorce, waar hij prima speelt. Maar hij is geen SBS 6-man wat mij betreft.

Dat Zeelenberg überhaupt gevraagd is door SBS, is een misser van jewelste, vindt Geelen. “Ik dacht dat vanaf de eerste aflevering al te zien. Naarmate zo’n programma doorgaat en hij blijft volhouden, kun je als kijker niet beoordelen of hij er zelf nog in gelooft. Ik heb er zelf nooit in geloofd.

In de resterende tien afleveringen van Thuis Op Zondag wordt Zeelenberg vervangen door wisselende presentatoren, waaronder Patty Brard. “Het is de vraag of je überhaupt een duopresentatie moet willen. Waarom zou niet iemand het in z’n eentje kunnen trekken?

SBS zit nog even aan Zeelenberg vast. De zendergroep gaf hem vorig jaar om onduidelijke redenen een exclusief, tweejarig contract.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen