De Speld neemt ‘graaiende’ PowNed-bazen op de hak

De satirische website De Speld neemt omroep PowNed op de hak. De mannen achter de omroep cashen flink, maar leveren weinig, zo klinkt het. ‘Nieuw PowNed-programma over hoe 3 PowNed-bestuurders op de Balkenendenorm toch één wekelijks programma produceren’, luidt de kop van hun ‘nieuwsbericht’. De show toont hoe ze “alle zeilen bijzetten om ondanks een enorme overhead het toch presteren een studioprogramma te maken waar wekelijks dezelfde gasten zitten“, aldus De Speld.

De Speld deelt hiermee een flinke plaagstoot uit aan Studio PowNed, de opvolger van het dagelijkse PowNews. In Studio PowNed nemen omroepbaas Dominique Weesie en presentator Rutger Castricum elke week het nieuws door met vrijwel dezelfde gasten.

Kennelijk verdienen de bestuurders zo veel, dat er nog weinig televisie te maken valt, wil De Speld zeggen. “We moeten ongelofelijk creatief zijn om er met zo’n laag budget nog iets van te maken, en dan ook nog meerdere weken per jaar“, ‘zegt’ Weesie in het nieuwsartikel.

Meer kan er simpelweg niet af. Rutger moet zijn Armani-pakken gewoon uit eigen zak betalen.

Erik de Vlieger, die enige tijd een radioprogramma voor PowNed maakte, klaagde twee weken geleden over de enorme salarissen van de PowNed-bazen. “Er zitten daar drie managers die meer dan 170.000 euro per jaar verdienen.

Ze hebben iedereen in de maling genomen door te zeggen dat ze mooie en andere tv gaan maken, maar wat hebben ze gedaan? Ze hebben hun zakken gevuld, grote huizen gekocht en rijden in grote auto’s.

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen