Bridget Maasland neemt afscheid van Shownieuws

Bridget Maasland is vanavond voor de laatste keer te zien als presentatrice van Shownieuws. Vanaf 22.50 uur praat ze nog één keer het shownieuws aan elkaar op SBS 6. Dat heeft een woordvoerder van SBS laten weten. Maasland kwam vier jaar geleden binnen bij SBS met de belofte van een mooi programma-pakket, maar de laatste jaren deed ze niet veel meer dan de autocue voorlezen in Shownieuws. Daar komt nu eindelijk verandering in: Maasland wordt hét gezicht van Net5.

SBS-eigenaar John de Mol maakte er begin 2012 geen geheim van erg gesteld te zijn op Maasland en haar graag naar zijn zender te halen. Daar had Maasland wel oren naar, omdat ze klaar was met RTL 5 en de verwachting had dat De Mol haar grote shows zou geven.

Uiteindelijk maakte Maasland medio 2012 inderdaad de overstap. Ze kreeg onder meer de kookshow Menu van Oranje en het vernieuwde Shownieuws aangeboden, dat een late night-show in kroegsfeer met veel ruimte voor improvisatie werd. ‘Te gek’, noemde ze het.

Helaas voor Maasland deed Menu van Oranje het in het najaar van 2012 erg slecht. De kookshow stelde zó erg teleur dat SBS 6 het degradeerde van prime time naar ergens in de vooravond in het weekend.

Vervolgens moest Maasland ook nog eens het jaar uit met felle kritiek van ‘lulAlbert Verlinde op het vernieuwde Shownieuws en kreeg ze het aan de stok met SBS-collega Gerard Joling.

2014 was een rustig jaar voor Maasland: het vernieuwde Shownieuws (toen Show Laat geheten) liep gewoon door, al gaf ze wel aan meer ambitie te hebben. Hoewel er niets op haar pad kwam, tekende ze in augustus toch weer een nieuw contract bij de zender.

Maasland zei vlak na haar contractondertekening nog dat ze Show Laat ‘nooit meer kwijt’ wil en ze er ‘doodziek’ van zou zijn als het zou stoppen. Haar ergste nachtmerrie werd waarheid: Show Laat ging in januari 2015 op de schop en werd vervangen door het huidige Shownieuws, waarin ze niet veel meer doet dan de autocue voorlezen.

In april 2015 bekende Maasland niet tevreden te zijn met haar autocuebaan. Waar ze voor RTL het ene na het andere programma mocht presenteren en produceren, kreeg ze na Menu van Oranje nooit meer een prime time-show bij SBS.

Maasland verloor haar sterrenstatus vorig jaar in rap tempo. Op een gegeven moment liet SBS 6 haar zelfs opdraven voor een vier minuten durende mini-editie van de showrubriek.

Na jarenlang plezier te hebben gehad bij Shownieuws, waarin ze onder meer in een deuk lag om de erectie van Kees Tol en de cumshot van Lucille Werner, werd vorige maand bekend dat Maasland eindelijk weer wat nieuws te doen krijgt: ze wordt hét gezicht van Net5.

De presentatrice gaat bij Net5 onder meer het realityprogramma Bridget in Hollywood presenteren. Ook heeft de zender het verslag van de Oscars aan haar toevertrouwd.

Maasland is in november 41 jaar geworden.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen