Andries Knevel baalt van muziek op Radio 5

Andries Knevel vindt het vervelend dat hij ineens allemaal muziek moet draaien in zijn programma op Radio 5. Dat heeft de EO-presentator gezegd op Radio 1. Knevel wil helemaal geen muziek. “Ik zit al jaren op Radio 5. Die zender is bedacht voor verdiepende programma’s, lange documentaires en lange interviews. Soms wel interviews van een uur. Dat kan namelijk niet op Radio 2, 3 en 4 en zelfs niet op het prachtige Radio 1. Maar Radio 5 is nu ook een halve muziekzender geworden.

De NPO hoopt met muziek meer luisteraars te trekken naar Radio 5. “Ik presenteer er nu een programma en daar moet 50 procent muziek in gedraaid worden“, legt Knevel uit.

Het is het bewijs dat de macht van de NPO moet worden teruggedrongen, vindt Knevel. “De zotheid dat iemand, een orgaan, bepaalt dat zo’n zender die is opgericht voor documentaires en lange interviews nu een halve muziekzender moet worden… Daar moeten we van af.

Knevel vindt het een goede zaak dat de Eerste Kamer de nieuwe Mediawet, dat de NPO meer macht geeft, heeft tegengehouden. Hij wil ‘geen sturende taak op de inhoud van de programma’s’ door de NPO.

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen