Acteur Cas Jansen paranoïde: ‘Bankapp van iPhone af!’

Foto: RTLActeur Cas Jansen, bekend van film en tv, raakt behoorlijk van slag van het nieuwe toneelstuk waarin hij klokkenluider Edward Snowden speelt. Dat blijkt uit een interview in De Telegraaf. Jansen is flink geschrokken van het verhaal van Snowden, die het afluisterschandaal aan het licht bracht. Hij is nu zelfs bang voor zijn iPhone. “Weet je hoe makkelijk zo’n ding valt te hacken? Ik denk dat ik binnenkort die bank-app eraf gooi. Het wordt me te link“, aldus de bezorgde acteur.

Zijn vrouw begon al eerder met overbezorgd gedrag. “Mijn vrouw Annelieke had dat al veel eerder door. Klapte ik op een gegeven moment onze laptop open, had zij de camera met een sticker afgeplakt. Dat vond ik toen overdreven, maar nu weet ik beter.”

Jansen klinkt overspannen. “De ontwikkelingen gaan zo snel. Ik houd echt mijn hart vast voor een cyberoorlog. Zo’n term klinkt misschien als sciencefiction, maar de gevolgen zijn niet te overzien.”

Er gaan verhalen, al weet ik niet wat daarvan waar is, dat de Russische inlichtingendiensten weer met papier werken. Mensen die denken dat ik ze zie vliegen, nodig ik uit om naar ons stuk te komen kijken.”

Jansen hoopt dat hij na dit toneelstuk nog op vakantie kan naar de VS. Hij is bang dat de douane hem gaat googelen en dan het toneelstuk tegenkomt. “Dat zou misschien een probleempje kunnen worden… We gaan het zien.

Het Telegraaf-interview met Cas Jansen kunt u lezen via Blendle.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen