Rita-kopie Tessa was geen groot succes op NPO 1

Foto: TROSDe achtdelige Thekla Reuten-serie Tessa, een kopie van de Netflix-serie Rita, was de afgelopen maanden geen groot succes op de donderdagavond van NPO 1. De serie scoorde ver onder het zendergemiddelde. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Tessa stond direct na het Achtuurjournaal, vaak het meest bekeken tv-programma van de avond, maar dat mocht niet baten. Gemiddeld waren de acht afleveringen goed voor 900.000 kijkers en zo’n 14 procent marktaandeel.

Tessa begon eind november hoopvol met bijna 1,1 miljoen kijkers (16 procent), maar de seizoensfinale kwam gisteren niet verder dan 863.000 kijkers en 14 procent marktaandeel.

NPO 1 is de grootste zender van het land en het Achtuurjournaal is de meest begeerde lead-in, dus gemiddeld minder dan een miljoen kijkers moet een teleurstelling zijn voor de zenderleiding en omroep BNN. De serie scoorde ongeveer eenderde onder het zendergemiddelde.

BNN kreeg al voor de start flink wat kritiek over zich heen om Tessa. Veel critici vroegen zich af of BNN zijn belastinggeld niet beter kan gebruiken voor nieuw drama, aangezien het origineel gewoon te zien is via het commerciële Netflix.

Tv-recensent Hans Beerekamp zei: “Leg maar eens uit waarom de NPO wel successeries van elders over zou moeten doen en stopt met talkshows over kunst en de zender NPO Doc.

Het is onduidelijk of er een tweede seizoen van Tessa komt. Van het Deense Rita zijn al drie seizoenen.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen