‘Patricia Paay verpest David Bowie-special DWDD’

Foto: RVDAKijkers van De Wereld Draait Door hebben zich mateloos geërgerd aan de bijdrage die Patricia Paay maandag leverde aan de David Bowie-special van de VARA-talkshow. Dat is te lezen op sociale media. Paay’s bijdrage was erg seksueel getint: ze zou ooit een trio met Bowie en zijn vrouw hebben afgeslagen, waarna ze jaren later alsnog met hem alleen in bed belandde. “Ai jammer van Patricia Paay. Zo’n mooi eerbetoon voor de rest“, zegt NRC-hoofdredacteur Peter Vandermeersch.

Columniste Nynke de Jong, ook bekend van DWDD, vond Paay erg fout. “Oh Patricia Paay, oh doe maar niet. Oh hou maar op. Ik hoef het niet te weten. Dit was verder een hele mooie uitzending van DWDD. Maar echt.

Leonie ter Braak, presentatrice van WNL, is het met haar eens. “Ik liep ineens te schreeuwen naar mijn laptop. Denk overigens dat heel veel mensen hebben zitten schreeuwen.

EenVandaag-radiopresentator Lammert de Bruin leeft vooral mee met Paay. “Van David Bowie naar een net meerderjarige automonteur. Het liefdesleven van Patricia Paay lijkt wel een Telfort reclame. Wie had dat gedacht?

Ook DWDD’s huisdichter Nico Dijkshoorn is keihard. “Zou Patricia Paay al weten dat er een nummer over haar op Blackstar staat? Track 2“, verwijzend naar het lied ‘Tis A Pity She Was A Whore.

Jeroen Pauw geeft aan dat hij Paay vergeten was tot deze avond, zangeres Lisa Loïs vindt het ‘blegh’ en tv-recensent Marcel Peereboom Voller twitterde: “Ommegodje Patries!

Susan Smit vond het sowieso een ergerlijke uitzending. “Dat annexeren van stukjes overledene ter meerdere glorie van jezelf. Ik krijg er de kriebels van. Ik zeg altijd: nee dank je, maar als het over literatuur gaat, ben ik je vrouw.

Heleen van Royen vindt dat Paay wel erg hard aangepakt wordt. “We hebben onze mond vol over het stenigen door gelovigen in verre landen, maar zelf kunnen we er ook wat van.”

Tv-journaliste Liesbeth Staats denkt dat er niets aan de hand was geweest als een man een soortgelijk verhaal had verteld in DWDD. “Een man die over zijn vrouwelijke verovering vertelt oogst lof.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen