NPO-baas Shula trots op hoge kijkcijfers feestdagen

Geplaatst op Fri 08 Jan 2016 om 14:20

NPO-baas Shula Rijxman is trots op de hoge kijkcijfers die tijdens de feestdagen zijn behaald. “We zorgen met relevante programma’s voor veel plezier tijdens de feestdagen“, zegt ze in een persbericht. Vooral de Oudejaarsconference met Herman Finkers was in trek met in totaal 3,8 miljoen kijkers. Dat is inclusief de ruim 700.000 mensen die het programma hebben teruggekeken. “De cijfers laten zien dat het publiek onze programma’s in hun hart hebben gesloten. Daar mogen we trots op zijn.

Ook de terugblik van Boer zoekt vrouw op 27 december was met ruim 3,6 miljoen kijkers (inclusief uitgesteld kijken) een topper. “Behalve massaal bekeken werden beide uitzendingen hoog gewaardeerd, met respectievelijk een 8,0 en 7,7.”

Met de start van Wie is de Mol op 2 januari wist de NPO het forse bereik vast te houden. “De eerste uitzending van Wie is de Mol trok ruim 2,7 miljoen kijkers en haalde een hoge waardering van 8,2.”
11 Reacties op “NPO-baas Shula trots op hoge kijkcijfers feestdagen”


 1. esther

  Met uitgesteld kijken bijna 2,8mln voor WIDM.
  Vrijwel gelijk aan die van vorig jaar op de donderdag.

 2. Anonymous

  Ik dacht dat er bij de npo niet om de kijkcijfers ging?!

 3. Willem

  Waar was SBS met de feestdagen? Oh ja in Zweinstein.

 4. Mark

  Worden de waarderingen van programma’s van de CO ook gemeten door SKO? Ik wil wel eens weten hoe slecht de programma’s van SBS scoren. Ik denk dat alleen Dokter Tinus en Graf Zonder Naam hoge waarderingen krijgen. Van RTL 4 ben ik ook nieuwsgierig. Vooral Syndroom, Moordvrouw en Divorce scoren hoog denk ik. Misschien interessant om dat eens te gaan meten, als het nog niet gedaan wordt.

 5. echtwaar

  Ja, een erg mooie prestatie van NPO. Echte inhoud blijft gelukkig toch kijkers trekken.

 6. Anonymous

  Oei doodenge vrouw. Kijk uit bij haar!

 7. Marcel

  Ach jee waar komt deze huilebalk nou weer vandaan?

 8. otto groeneveld

  Een arrogante Amsterdamse klapmuts, meer niet.

 9. van Deudekom

  Trots is alleen van toepassing als je een bijdrage hebt geleverd…

 10. Wauter

  RTL heeft gisteren de NPO verpletterend.

 11. Nick Houtsma

  In dr eentje IdtV naar de knoppen geholpen (met hulp van wat mistige handelingen van collega) en dan topbaan publieke omroep waar ze achter Hagoort haar dingen kan doen. Enorm goede netwerkster maar inhoudelijk drama.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.