Koos van Plateringen: ‘RTL Boulevard mag me bellen’

Shownieuws-gezicht Koos van Plateringen sluit een overstap naar de grote concurrent RTL Boulevard niet uit. “Ze mogen bellen, natuurlijk“, zegt hij op radiozender 100% NL. Op de vraag of hij liever de opvolger van Albert Verlinde of succesvol filmregisseur wordt, antwoordt het 41-jarige tv-talent: “Dan wil ik de opvolger van Albert worden. Ik heb wel items geregisseerd en voor film gewerkt. Dat lijkt me heel leuk, maar dan zit ik liever achter de RTL Boulevard achter de desk.

Van Plateringen ziet een eventuele overstap naar RTL Boulevard niet als overstappen van Cambuur naar Ajax. “Dat zie ik niet zo. Ik ben ook niet zo gemeen als Albert, dus ik weet niet of ze mij wel willen hebben.”

De stijl van Van Plateringen is anders dan die van Verlinde. “Albert heeft wel veel neergezet als show- en entertainmentdeskundige. Ik zie hem wel af en toe genieten van het brengen van heftig nieuws over persoonlijke dingen bij bekende Nederlanders en ik vind dat persoonlijk wat lastiger.”

Zelf is hij heel discreet. “Als ik op een feestje een BN’er zie zoenen met een BN’er, dan ga ik dat niet in Shownieuws vertellen. Ik geniet er niet van om als eerste dat soort dingen te brengen.”

Een exit van Verlinde bij RTL Boulevard lijkt niet ondenkbaar. “Hij leidt zelf al een beetje in dat hij volgend jaar mogelijk stopt, omdat hij zich dan wil richten op Stage Entertainment. Dat zou ook wel logisch zijn.”

Het is niet bekend of RTL Boulevard op Van Plateringen zit te wachten.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen