‘Kijkcijfers Herman Finkers heel uitzonderlijk’

De kijkcijfers die Herman Finkers donderdag heeft neergezet op oudejaarsavond zijn ‘heel uitzonderlijk’. Dat zegt kijkcijferexpert René van Dammen van de NPO tegen de NOS. Er keken gemiddeld 3,03 miljoen kijkers naar zijn oudejaarsconference, de hoogste score van een tv-programma op oudejaarsavond sinds 2003. “Het was eigenlijk opvallend dat zo weinig mensen afhaakten, het aantal kijkers bleef tot het eind schommelen rond de 3 miljoen. Dat is heel uitzonderlijk.”

De hoogste kijkdichtheid had het optreden twaalf minuten na het begin. “Daarna daalde het iets, maar dat is gebruikelijk bij conferences.

De laatste keer dat er méér mensen keken naar een oudejaarsconference was in 2002, toen Youp van ’t Hek 4,2 miljoen kijkers scoorde. Vorig jaar trok die cabaretier nog ‘maar’ 2,4 miljoen kijkers.

Overigens waren de kijkcijfers vroeger nog veel hoger: in 1976 trok de conference van Wim Kan 8,1 miljoen kijkers. “Maar we moeten niet vergeten dat Nederland in die tijd maar twee zenders had, er viel toen nog niet zo veel te kiezen.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen