Janine Abbring walgt van werkwijze RTL Boulevard

Janine Abbring vindt de werkwijze van RTL Boulevard walgelijk. Dat laat de presentatrice blijken in een onthullende post op Facebook. RTL Boulevard vroeg Abbring herhaaldelijk om samen met Sofie van den Enk voor de camera iets te vertellen over Wie is de Mol, waar ze ooit aan mee hebben gedaan. Eigenlijk had ze daar geen zin in (“want: niet echt goede ervaringen in het verleden“), maar na ontzettend aandringen door Boulevard ging ze tóch overstag. “Je denkt: vooruit dan maar.

Het interview verliep vervolgens ‘volgens Boulevard-stramien’, aldus Abbring. “Je probeert leuk en spontaan te doen, je maakt grapjes met elkaar, neemt jezelf niet serieus.”

De interviewer kijkt fronsend op haar blaadje en vraagt: ‘Ja eeehm, zou je ook nog even dit-en-dit kunnen zeggen?’ Je lepelt op wat ze wil horen, in de treurige wetenschap dat alleen die voorgekauwde quootjes de montage zullen halen.”

’s Avonds keek Abbring naar de uitzending. “Het plichtmatig gemaakte item wordt uitgezonden. En vervolgens afgesloten met dit commentaar.

Ze verwijst naar Verlinde, die zegt: “Soms word ik wel een beetje moe van het gebep over de Mol. Dan denk ik: kom op, kijk gewoon naar het programma. Het ziet er prachtig uit, maar om er nou uren over te gaan praten… Het is maar een programmaatje.

En Daphne Deckers: “Ik zit ernaar te kijken en ik denk: wat nemen ze het serieus.”

Walgelijk, vindt Abbring het. “Het gaat me om het valse principe: ‘Hee, mag ik je interviewen?’ ‘Eh liever niet, maar oke’. ‘JEZUS JIJ PRAAT ALLEEN MAAR OVER JEZELF HE’.

De Facebook-post van Abbring kunt u lezen op Facebook.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen