Angela Groothuizen: ‘Irene weg? RTL, what the fuck?’

De overstap van Irene Moors van RTL 4 naar SBS 6 houdt de gemoederen bezig. Zo snapt Angela Groothuizen er geen sikkepit van. “WTF?? Laat RTL 4 haar zomaar gaan?“, zegt ze. Maar Eric de Munck, de redactiechef entertainment van RTL Boulevard, is nog veel feller: “Ik ben witheet. Want terwijl RTL-baas Erland Galjaard de verjaardag van zijn lieveling Wendy van Dijk aan het vieren was, tekende Irene Moors een driejarig contract bij zijn grootste concurrent SBS 6.

Volgens Moors kon RTL haar na 26 jaar geen leuk programma meer aanbieden. “Het geeft direct de hardheid van de mediawereld aan, Irene is namelijk niet de enige die door RTL bij het grof vuil is gezet. Ik had de naïeve illusie dat Irene die martelgang bespaard zou blijven, maar natuurlijk niet.

De Munck begrijpt haar keuze voor SBS. “Hopelijk koesteren ze je aan de overkant wel. En zien we je daar tot aan je tv-pensioen shinen.

Moors was samen met Jan de Hoop een RTL-gezicht van het eerste uur. Hij schrikt van het nieuws: “Ik gun het mijn lieve tv-zusje maar ik zal haar missen.”

Martijn Krabbé is geschrokken. “Ooh lieve Irene. Ik gun je alle geluk. Toch voel ik me een beetje alsof een familielid op het laatste moment afbelt voor het Sinterklaasfeest.”

En Jan Kooijman zegt: “Bofkonten bij SBS! Krijgen daar versterking van 1 van de leuksten van Hillywood..”

RTL Productions-redacteur Frank Thies, die onder meer werkt voor Carlo’s TV Café, vindt het onbegrijpelijk. “Aanwinst voor SBS, maar bizar dat RTL haar laat gaan natuurlijk…

Marc van der Linden vindt het ook groot nieuws. “Flinke stap voor iemand die al meer dan 25 jaar bij RTL hoorde. Ik wens haar veel succes.”

Lees ook:
Irene Moors van RTL 4 naar SBS 6 (vanmorgen)
RTL 4 wenst Irene Moors veel succes bij SBS 6 (vanmiddag)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen