Albert: ‘SBS 6 gaat profiteren van falend Zeesterren’

Foto: Nick van OrmondtAlbert Verlinde vindt het erg slim van SBS 6 om Celblok H vervroegd op de buis te brengen. Dat heeft hij gisteren gezegd in RTL Boulevard. De nieuwe maandagserie Zoo deed het de afgelopen twee weken erg magertjes op SBS 6 en wordt daarom per direct van de buis gehaald: aankomende maandag keert Celblok H opeens terug. “Zoo doet zóó weinig en gaat dus van de zender af. Ze gaan Celblok H inzetten en dat is heel slim, want op andere zenders gaat het ook niet zoals verwacht.

Verlinde verwijst hiermee duidelijk naar de RTL 4-show Zeesterren van Irene Moors, die wordt afgeslacht door kijkers én kenners. Na 1,1 miljoen kijkers voor de première, keken er maandag nog maar 897.000 mensen, een daling van 21 procent.

De showkenner van RTL 4 denkt dat SBS 6 met Celblok H kan profiteren van deze magere score van RTL 4. “Het zou zomaar eens een hit kunnen worden.”

Eigenlijk zou Zoo tot half februari worden uitgezonden, maar de serie verhuist per direct naar SBS 9. Op 29 februari, als Celblok H is afgelopen, keert Danni Lowinski terug op de buis.

Lees ook: SBS 6 stopt per direct met maandagserie Zoo (gisteren)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen