SBS ontkent roddels over rol Tina Nijkamp in tv-drama

De geruchten over de rol van Tina Nijkamp in het Mindmasters Live-debacle zijn onjuist. Dat zegt een woordvoerder van SBS vandaag in De Telegraaf. Critici vragen zich af waarom SBS 6 voor het geflopte Mindmasters Live in zee ging met de relatief kleine producent Stepping Stone, die weinig ervaring heeft met grote shows. De geruchtenmachine gaf antwoord: Stepping Stone-baas Jasper van der Schalie is de liefdespartner van SBS-adviseur Tina Nijkamp. Volgens SBS speelt dat geen rol.

SBS doet de geruchten af als onzin. “Zij heeft hier puur een adviserende taak, aankopen worden gedaan door de programmadirecteur en zijn team.”

De geruchten insinueren dat SBS vanwege vriendjespolitiek heeft gekozen voor een minder gekwalificeerde partij. Ernstig, vindt de zender het. “Het is ronduit kwalijk te noemen als mensen suggereren dat Tina een rol zou hebben gespeeld bij de keuze voor Stepping Stone, want dat klopt gewoon niet.

Mindmasters Live is niet alleen gestopt vanwege de lage kijkcijfers, maar ook omdat het programma inhoudelijk tekortschoot. Het vertrouwen van SBS in Stepping Stone heeft daardoor een flinke deuk opgelopen.

Stepping Stone was in beeld om het nieuwe SBS 6-programma I Can Do That met Gerard Joling te produceren, maar dat gaat de zender nu zelf doen, weet De Telegraaf.

Nijkamp was van 2005 tot 2010 de zenderbaas van SBS 6, waar ze onder meer de later veel bekritiseerde bombastische manier van promoten invoerde. Ze was succesvol en werd in 2008 uitgeroepen tot Omroepvrouw van het Jaar.

Als SBS 6-baas was Nijkamp zo fanatiek dat ze liever niet naar RTL 4 keek. Toen haar gezin op een zekere kerstavond graag naar All You Need Is Love wilde kijken, plakte ze het SBS 6-logo over het RTL 4-logo heen.

In 2010 werd Nijkamp benoemd tot Directeur Televisie van de hele SBS-groep. Een jaar later stopte ze daarmee, vanwege ‘familieomstandigheden’. In 2012 begon ze bij Eyeworks, waar ze anderhalf jaar heeft gewerkt.

Eind vorig jaar keerde Nijkamp terug als adviseur bij SBS. Het mediabedrijf zoekt momenteel een opvolger voor de opgestapte SBS 6-baas René Oosterman.

Lees het artikel van De Telegraaf over SBS via Blendle.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen