SBS 6 gedecimeerd op vrijdagavond: horrorcijfers

Het gaat ontzettend slecht met de vrijdagavond van SBS 6. Het tv-station kwam gisterenavond niet verder dan een buitengewoon magere 5,9 procent marktaandeel, een horrorscore. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. SBS 6 heeft zijn minst bekeken avond in ruim 14 maanden achter de rug. Na het van de buis halen van flop Mindmasters Live is SBS 6 op de vrijdag alleen maar verder ingestort. Opvolger Harry Potter is nóg minder in trek dan zijn Israëlische peetoom Uri Geller.

SBS 6 haalde Mindmasters Live na de tweede aflevering, die 500.000 kijkers trok, van de buis. Een week later begon de zender met het herhalen van de Harry Potter-filmserie.

Er zijn nu drie Potter-films uitgezonden en die scoorden rond de 350.000 kijkers. Dat heeft gevolgen voor het vrijdagavondaandeel van SBS 6.

Waar SBS 6 op de Mindmasters-avonden nog op 9,6 en 8,2 marktaandeel zat, moest het station op de vrijdagavonden erna genoegen nemen met 6,8 procent, 7,7 procent en nu dus 5,9 procent marktaandeel.

Hart van Nederland en Shownieuws zijn dé paradepaardjes van SBS 6 en hadden het marktaandeel van de zender nog enigszins kunnen opkrikken, zij het niet dat zij maar een paar minuten mochten uitzenden in de pauze van de slecht bekeken Potter-film.

De manier waarop SBS 6 omgaat met zijn twee grootste successen is onbegrijpelijk. Het inkorten van twee grote publiekstrekkers voor een slecht bekeken film wijst op een ernstig mismanagement.

In de weken voorafgaand aan de eerste Mindmasters had SBS 6 nog twee topvrijdagen. Dankzij Wales – Nederland kwam het station op 13 november uit op ruim 14 procent marktaandeel en dankzij de K3 Zoekt K3-finale werd er op 6 november een dikke 15 procent aandeel genoteerd.

In de commerciële doelgroep 20 tot 54-jarigen scoren de Potter-avonden volgens SBS slechts iets beneden het zendergemiddelde, terwijl de Mindmasters-avonden fors beneden het zendergemiddelde scoorden.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen