RTL Z krijgt vooravond vol buitenlandse realityshows

Foto: TROSRTL Z gaat op de schop. In 2016 gaat de zender meer buitenlandse reality uitzenden in de avonduren. Dat heeft het station vandaag laten weten. De jongste zender van RTL begon in september met een ambitieuze avondprogrammering vol met Nederlandse programma’s, maar dat is niet helemaal gelukt. Daarom bestaat de vooravond van RTL Z in 2016 uit de realityseries Undercover Boss (18.30 uur) en Dragon’s Den (19.30 uur). Om plaats te maken schuift Z Today op van 18.00 naar 17.30 uur.

Z Today, een nieuwsprogramma over de gebeurtenissen van de dag met Peter van Zadelhoff en Roland Koopman, begon in september nog als tweeënhalf uur durend programma tussen 18.00 en 20.30 uur, maar dat werd begin november al teruggebracht tot één uur.

De vrijgekomen anderhalf uur in de vooravond wordt sindsdien opgevuld door een herhaling van Z Thema en Undercover Boss.

Nu wordt Z Today dus een half uur vervroegd om plaats te maken voor nóg een buitenlandse realityserie. RTL is echter wel tevreden over het nieuwsprogramma. “Het is de perfecte overgang tussen de dag- en avondprogrammering van de zender.

De prime time-programmering blijft ongewijzigd met Z Doc om 20.30 uur, Z Thema om 21.30 uur en Van Liempt Live om 22.00 uur.

Van verloedering is volgens RTL geen sprake. “RTL Z gaat het nieuwe jaar aangescherpt van start met een aantal subtiele wijzigingen in de programmering om de kijker zo nog beter te bedienen.”

RTL Z begon op 7 september als 24-uurszender. Daarvoor was het station alleen overdag te zien op het kanaal van RTL 7.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen