Rita-kopie Tessa verliest veel kijkers: laagterecord

Foto: TROSDe BNN-dramaserie Tessa, een één-op-één-kopie van de Netflix-serie Rita, heeft donderdagavond veel kijkers verloren op NPO 1. Met 782.000 kijkers noteerde de serie zijn minst bekeken aflevering tot nu toe. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Tessa begon drie weken geleden met bijna 1,1 miljoen kijkers, zakte een week later in tot 947.000 kijkers en kwam vorige week nét boven de miljoengrens uit. Met de vierde aflevering trok Thekla Reuten donderdag veel minder bekijks.

De serie over een brutale lerares werd verslagen door de finale van Expeditie Robinson (1,3 miljoen kijkers), een herhaling van Chantal Blijft Slapen (1,2 miljoen kijkers) en De Slimste Mens (1,1 miljoen kijkers).

Tessa kwam niet verder dan 12 procent marktaandeel, terwijl het avondgemiddelde van NPO 1 op 15,6 procent lag, wat ook al ver beneden het zendergemiddelde is.

Er is veel kritiek op BNN, omdat het veel belastinggeld steekt in een serie die – met andere acteurs en in een andere taal – gewoon te zien is via Netflix.

Dat geld had beter gestoken kunnen worden in origineel Nederlands drama, wat beter is voor de Nederlandse creatieve industrie.

Lees ook:
Albert Verlinde prijst Rita-kopie Tessa (gisteren)
‘Rita-kopie Tessa hoort niet bij Publieke Omroep thuis’ (vorige week)

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen