NRC-columnist neemt Albert en Wendy op de hak

Foto: TROSNRC-columnist Marcel van Roosmalen vond het interview van RTL Boulevard met Wendy van Dijk donderdagavond even zoutloos als het tijdschrift dat ze kwam promoten: de Wendy. Dat laat hij vandaag blijken in de krant. Albert Verlinde en Daphne Deckers waren lyrisch over het blaadje van hun RTL 4-collega. “Wendy dartelde met een blij gezicht de studio binnen. De vraag was niet of ze veren in haar kontje ging krijgen, maar hoeveel“, aldus de cynische columnist.

Ook Van Roosmalen weet nu waar de Wendy voor staat. “De formule was dat haar televisievriendjes – en die van haar man, RTL-baas Erland Galjaard – mochten uitleggen hoe kwetsbaar, dapper, stoer, gelukkig en optimistisch ze (ondanks alles) zijn.”

Verlinde verwonderde zich over de afwisselendheid van de Wendy. “Hoe bedenk je nou iedere keer in welk kader we het blad van dat kwartaal moeten zien?

Ook Deckers deed overdreven, vindt de columnist. “Daphne Dekkers, ook een trouwe lezer, was helemaal ondersteboven van het niet-kritische gesprek van Wendy met haar goede vriend Martijn Krabbé in de nieuwste Wendy.

Van Roosmalen concludeert dat een relatie met de baas van RTL geen kwaad kan voor de promotie van je tijdschrift.

Lees de column ‘Televisievriendjes’ in het NRC (via Blendle).

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen