NPO-gezicht Patrick Lodiers schnabbelt bij bij BNR

Foto: Manon van der ZwaalKRO-NCRV-presentator Patrick Lodiers gaat bijschnabbelen bij het commerciële BNR Nieuwsradio, een concurrent van Radio 1, waar ook KRO-NCRV actief is. Dat heeft de radiozender laten weten. Lodiers, die bij de NPO jarenlang zo’n 350.000 euro per jaar opstreek maar in 2013 toch écht aan de salarisnorm van zo’n 180.000 euro moest geloven, gaat per 8 januari elke vrijdag de ochtendshow De Ochtendspits presenteren. “Voor mij is dit naast mijn werk voor KRO-NCRV een geweldige kans.”

Hij vervolgt: “Ik hou van radio en van BNR. Ik zie ernaar uit om op dit energieke station elke vrijdagochtend een nieuwsprogramma te maken.

Sjors Fröhlich, hoofdredacteur BNR Nieuwsradio, is enthousiast. “Ik ben ongelooflijk blij dat we Patrick hebben kunnen aantrekken als presentator bij BNR. Hij past perfect bij onze zender. Patrick is iemand die zich nog dagelijks verwondert over de wereld. Dat is een goede eigenschap voor een nieuwspresentator. Ik zie uit naar de samenwerking.”

Lodiers was één van de presentatoren die jarenlang een megasalaris verdiende bij de NPO. Als voorzitter én presentator van BNN vond hij dat hij recht had op honderdduizenden euro’s belastinggeld per jaar.

De andere dagen is Tom van ’t Hek de presentator van De Ochtendspits.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen