‘Matthijs van Nieuwkerk stopt als presentator DWDD’

Foto: RVDMatthijs van Nieuwkerk maakt in 2016 bekend dat hij stopt als presentator van De Wereld Draait Door. Dat voorspelt het blad Paravisie, heeft redacteur Arthur Schroer laten weten op Radio 538. Schroer, wiens blad vorig jaar voorspelde dat Humberto Tan dit jaar zou stoppen, zegt: “We hadden het zojuist over Humberto Tan die zou stoppen, maar weet je wie echt stopt? Matthijs van Nieuwkerk stopt als presentator bij De Wereld Draait Door na het komende jaar. Dat wordt voorspeld.

Dat de voorspelling van vorig jaar over Tan niet is uitgekomen, vindt Schroer jammer. “Dat is een misser, ja. Ze voelen dus niet alles even goed aan. Dat Patty Brard zou gaan verhuizen naar het buitenland klopt helaas ook niet.

Toch zou het allemaal zomaar nog kunnen gebeuren, zegt hij. “De meesten geven ook aan dat ze dingen aanvoelen, maar vaak niet het jaar. Het zou dus zomaar kunnen dat Patty Brard in 2016 of 2018 alsnog naar het buitenland verhuist. Het is soms lastig om op een specifiek jaar in te tunen.

Veel voorspellingen van vorig jaar zijn wél uitgekomen, benadrukt Schroer. “De Zilveren Ster van Johnny de Mol was voorspeld en een paragnost voorspelde ook dat Marco Borsato uit The Voice zou gaan. Dat was een prima voorspelling. De aanslagen in Frankrijk hebben we ook voorspeld. Er waren dus heel veel dingen die wel uit kwamen.

Gevraagd naar nog meer voorspellingen, zegt hij: “Viola Holt maakt haar comeback op tv. Zij is trouwens ook columniste bij ons. Verder gaat Carlo Boszhard zich rustig houden, omdat hij zich te druk maakt. En Linda de Mol gaat internationale sterren interviewen. Verder is voorspeld dat Martine Bijl een Zilveren Televizier-Ster krijgt.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen