Margriet Vroomans vindt Alexander Klöpping hypocriet

Margriet Vroomans vindt de kritiek van Blendle-baas Alexander Klöpping op de NOS een beetje hypocriet. Dat heeft ze laten blijken op Radio 1. Klöpping vindt dat het NOS Journaal het harde nieuws te veel vermengt met luchtige, irrelevante items. Maar dat doet hij zelf ook, aldus Vroomans. “Laten we wel wezen: Alexander Klöpping van Blendle heeft zelf ook altijd bij zijn inhoudsopgave nog een soort PS’je van: ‘Wil je weten hoe monniken het doen? Lees dan even dit.’ Dat doen zij ook.

Vroomans doelt op het krantenoverzicht dat Blendle dagelijks naar zijn gebruikers mailt. Aan het eind van deze e-mail staat vaak een verwijzing naar een luchtig artikel.

In zijn kritiek op het NOS Journaal noemt Klöpping als voorbeeld het item over een Amerikaanse auto die een hotellobby binnenrijdt. Maar het brengen van dat soort nieuwtjes is volgens Vroomans niet nieuw. “Dat zijn de kleine foto’s die je in de krant ook ziet met een bijschriftje.

Er is zoiets als de sandwichformule: je doet zware items in het Journaal en je doet er ook wat lichts bij in de hoop dat mensen ook die zwaardere dingen oppikken. Ik vind daar niets mis mee.

De behoefte van Klöpping aan meer achtergrondinformatie over het nieuws, moet volgens Vroomans helemaal niet vervuld worden door het NOS Journaal. “Is het Journaal daar ooit voor opgericht? Het Journaal is eerstelijns-nieuwsvoorziening over dat wat er gebeurt.

Wat zich hier volgens mij wreekt is het gebrek aan goede achtergrondrubrieken op de Nederlandse televisie.

Vroomans vindt dat het NOS Journaal op dezelfde voet verder moet: als een aantrekkelijk programma dat informeert. “Het een hoeft het ander toch niet uit te sluiten?

Ik zie ook wel items in het Journaal waarvan ik denk: ‘wil ik dit wel zien?’, maar er zitten ook items in waarvan ik denk: ‘ik ben blij dat ik het weet’.

Margriet Vroomans presenteert de ochtendshow van Radio 4.

Lees ook:
Alexander Klöpping haalt keihard uit naar NOS Journaal (dinsdag)
NOS-Simone: ‘Kun jij het beter, Alexander Klöpping?’ (dinsdag)

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen