Gordon uit felle kritiek op radiozender 100% NL

Foto: Nick van OrmondtGordon vindt de playlist van 100% NL ernstig teleurstellen. Dat heeft de zanger gezegd op Radio 538. Gordon ergert zich aan het gebrek aan Nederlandse muziek op de Nederlandse radio. 100% NL is juist een zender met veel Nederlandse muziek, maar ook dat station kan hem niet bekoren. “Als je naar 100% NL luistert is het merendeel Volendam wat je hoort en ze draaien ook nog eens een keer buitenlandse hits. Dan zeg ik: dan ben je geen 100% NL! Dat kan niet“, zo laat hij weten.

Opvallend is dat Gordon morgen toevallig te gast is in de ochtendshow van 100% NL. Hij zal in de studio aanwezig zijn bij presentator Lex Gaarthuis.

Gordon hoopt dat 100% NL straks flink wat concurrentie krijgt van Nederlandse muziek op andere radiozenders. “Het zou leuk zijn als er in elk geval één of twee populaire radiostations verplicht worden veel Nederlandse muziek te draaien.

In Griekenland, Frankrijk, Italië, Spanje en Duitsland moet verplicht 70 procent nationaal product te horen zijn. Dat wil niet zeggen dat je hier alleen maar hoempapa-muziek moet draaien, maar bijvoorbeeld ook muziek van Anouk en Kensington.”

Ik pleit daarvoor. Het zou de muziekindustrie een enorme boost geven. Artiesten die hun hoofd niet meer boven water kunnen houden, zou dat enorm helpen. Als ze niet tegen de Hilversumse muur aanlopen, kunnen ze dan weer hun brood gaan verdienen.”

De radiobazen kunnen van Nederland een florerend muziekland maken, denkt hij. “Eén van de hoofdredenen waarom die mensen uit talentenjacht niet doorbreken, is dat ze niet de ondersteuning krijgen van de Nederlandse radio. Ze worden niet of nauwelijks gedraaid.

Als je Sky Radio hoort: zij draaien alleen Ilse DeLange, Dotan, Marco Borsato en Guus Meeuwis. De rest van de Nederlandse artiesten tellen niet mee. Jammer, want je kunt ook nieuwe geluiden laten horen.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen