Esquire-baas: ‘Erland Galjaard is man zonder zelfspot’

Foto: EenVandaagErland Galjaard moet niet doen alsof RTL 4 het moreel kompas van Nederland is. Dat heeft Esquire-baas Arno Kantelberg gezegd op Radio 1. Kantelberg ergert zich aan de tv-baas van RTL. “Als je vijf dikke Tokkies van 150 kilo op de tv tovert en je laat ze afvallen en in de tweede uitzending huilen omdat ze geen spekjes meer mogen eten: dat heeft niets met het aan de kaak stellen van misstanden te maken. Dat is gewoon de vrouw met de drie tieten en een snor op de kermis.

De bladenmaker doelt op Obese, het programma van Galjaards vrouw Wendy van Dijk. “Daar ben ik dol op, prima, maar doe niet alsof je moral high ground betreedt.

Er staat deze week een groot interview met Galjaard in HP/DeTijd. Het is één grote klaagzang, waarin hij klaagt over de cocaïneroddels, klaagt over het wantrouwen naar RTL en klaagt over het negativisme. “Het bulkt van de verontwaardiging“, zegt ook Kantelberg.

Galjaard is niet happig op kritiek, blijkt maar weer eens uit het interview. “Het was één grote zelffelicitatie. Die man is heel succesvol, zijn zender ook, maar er blijft toch die zucht naar erkenning blijkbaar. Hij presenteert RTL 4 als een soort moreel kompas dat misstanden aan de kaak stelt en zaken in de samenleving aansnijdt die belangrijk zien.

Hij vindt dat echt zo. Het is een man zonder zelfspot. Ik heb altijd enorm te doen met mensen zonder zelfspot. Dan heb je echt een heel vermoeiend leven. Hij heeft ook geen zelfkritiek.

Waarom dat verontwaardigde? Onbegrijpelijk.

Overigens vindt Kantelberg dat zijn collega’s van HP/DeTijd niet erg kritisch zijn. “De rode loper werd voor hem uitgerold.

Daar is mediakenner Marianne Zwagerman het mee eens. “Dat interview had ook in de Libelle kunnen staan. Het is een truttig interview dat nergens over gaat en niets raakt. Er zijn wel wat kwesties die ja aan kunt raken als je praat met Galjaard.

Er was bijvoorbeeld veel reuring over de cocaïnerel. Dat werd besproken, maar heel liefjes. Daar zijn blijkbaar afspraken over gemaakt.

Lees ook:
’Wat is Erland Galjaard blij met zichzelf’ (februari 2015)
‘Erland als hoeder van goede smaak ongeloofwaardig’ (juli 2015)
Erland Galjaard heeft last van cocaïneroddels (gisteren)
Erland Galjaard geen fan van RTL Boulevard (gisteren)
Erland Galjaard bang om interviews te geven (vandaag)

Het interview met Galjaard is te lezen in HP/DeTijd (via Blendle).

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen