Angela Groothuizen: ‘Nederland is nog lang niet vol!’

Angela Groothuizen is de volgende barmhartige BN’er die vluchtelingen met open armen wil ontvangen. “Mensen roepen ‘het is vol’, maar ik rij elke dag door Nederland en zie dat er echt nog heel veel ruimte is“, zegt ze in het AD. Waar enorm veel Nederlanders tegen de massale opvang van vluchtelingen zijn, zijn de gefortuneerde tv-sterren over het algemeen uiterst solidair. “Mensen keren wel weer terug naar Syrië, als de jongens van IS de mond is gesnoerd en terug in hun hok zitten.

Tot dan is er nog genoeg plek, vindt de RTL 4-ster. “Er staan veel kantoren leeg in Amsterdam, vang ze daar op. Creatieve mensen moeten met oplossingen komen. Dé oplossing heb ik niet, anders was ik wel de politiek in gegaan.

Vanwege een goede doelen-actie neemt Groothuizen vanavond zelfs een vluchteling in huis. Waarschijnlijk iemand uit Eritrea. “Ik ben nu druk aan het stofzuigen, het moet er wel een beetje gezellig uitzien.

Gerard Joling is één van de weinige sterren die openlijk kritisch is over de opvang van vluchtelingen. Hij werd daags na zijn kritische column bespot door media als het AD.

Lees ook: Gerard Joling: ‘Straks meer moskeeën dan kerken’

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen