Angela Groothuizen begrijpt Catherine Keyl niet

Angela Groothuizen begrijpt niet waarom Catherine Keyl heeft geroepen dat ze BN’ers met hiv kent. Dat heeft de tv-diva laten weten op 100% NL. Net als Charlie Sheen in Amerika, zijn er volgens Keyl ook in Nederland sterren met hiv, heeft ze gezegd op Radio 1. Merkwaardig, vindt Groothuizen het. Zij zegt: “Ik weet niet waar ze dat vandaan haalt. Het lijkt me ook een opmerking waar we verder ook niet zo veel mee kunnen. Ik geloof ook niet dat het ergens op gebaseerd is.

Keyl wilde met haar uitspraak aangeven dat bekende Nederlanders hun hiv-besmetting geheim houden uit angst voor hun imago.

Volgens Groothuizen wordt hiv tegenwoordig echter gewoon geaccepteerd. “De ergste angst is al weg. In begin jaren 80 was ik jong en waren we allemaal hartstikke bang dat we besmet zouden raken. Toen was er nog helemaal niets. Inmiddels zijn we al heel ver gekomen.”

Toch kreeg Charlie Sheen wel een hoop aandacht na zijn hiv-bekentenis. “Maar dat is Amerika, hè. Ik geloof dat het taboe in Nederland wel meevalt. Dat valt wel mee.”

Lees ook: Catherine Keyl: ‘Ik ken BN’ers met hiv’

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen