Westenwind-ster had meer verwacht van tv-carrière

Foto: Roy BeuskerWouter Nicolaas (46) had veel meer verwacht van zijn tv-carrière, toen hij in 2002 na vijf seizoenen stopte met de succesvolle RTL 4-serie Westenwind. Dat vertelt de acteur dit weekend in De Telegraaf. Achteraf blijkt Westenpunt het hoogtepunt van zijn tv-carrière te zijn geweest. “Ik had eigenlijk verwacht dat ik meer zou doen in de schijnwerpers. Voordat ik ging acteren, presenteerde en maakte ik kinder-tv bij Fox Kids, en later heb ik ook andere programma’s gepresenteerd.”

Die loopbaan als presentator was van korte duur. “Op een gegeven moment kwam ik terecht bij V&D TV en dat was toch niet helemaal mijn richting. Ik ben op het hoogtepunt begónnen, zeg ik altijd maar gekscherend.”

Met Westenwind verdiende Nicolaas een goed salaris. “Maar zoals het gaat in het leven: als je daar een mooi huis van koopt dat je vervolgens slecht verkoopt in de crisis, is het snel op, zullen we maar zeggen. Dus nee, ik werd er niet rijk van. Of ik heb het gewoon niet goed aangepakt.

Tegenwoordig geeft Nicolaas trainingen. “Daarnaast ben ik bezig met het pitchen van een reallife serie over een man die anti-stroperij trainingen doet in Afrika. Toch weer terug in de buurt van televisie.

Lees het hele interview met Nicolaas in De Telegraaf (via Blendle).

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen