‘Waarom spendeert BNN belastinggeld aan Rita-kopie?’

Foto: TROSDe leader van de BNN-serie Tessa levert een hoop negatieve reacties op. Dat de serie is afgeleid van het Deense Rita, in ons land veel bekeken via Netflix, was al bekend, maar de leader maakt volgens kijkers wel heel pijnlijk duidelijk dat het echt om een één-op-éénkopie gaat. Zij vragen zich af of BNN zijn belastinggeld niet beter kan gebruiken voor nieuw drama, aangezien het origineel gewoon te zien is via het commerciële Netflix. “Waarom niet zelf iets bedenken?“, zegt kijker Anne-Marie.

Alle zinnen, alle gesprekken, alle karaktertrekjes en alle bewegingen van de personages in Rita zijn overgenomen in Tessa. Het enige dat anders is, zijn de acteurs en de taal waarin gesproken wordt.

Onbegrijpelijk, laten kijkers weten op sociale media. “Ik zag net een stukje van de Nederlandse Rita, Tessa, maar dat is echt te erg“, zegt Kim. En ‘Zaans Mugje’ zegt: “Het origineel is veel leuker.

Sarah vindt BNN absoluut niet origineel. “De nieuwe dramaserie Tessa is blijkbaar een exacte kopie van de Netflix-serie Rita. Zelfs de namen zijn overgenomen. Copy paste.

Evaline noemt het een ‘slap aftreksel’, Beer moet ervan huilen en Chris zegt: “Wat gênant en schaamteloos van BNN om het Deense Rita zo 1 op 1 te kopiëren.

En Arnan zegt: “Oei. Eerste beelden Tessa gaat me Rita niet doen vergeet, vrees ik. Puur eerste indruk natuurlijk.

Jens vindt Tessa ‘nu al slechter dan Rita’ en Dennis vraagt zich af waarom BNN niet gewoon de serie Rita heeft gekocht: “De Nederlandse serie Tessa is een 1-op-1-kopie van de Deense serie Rita, momenteel te zien op Netflix. Niks mis met Rita…

Madelijn: “Tip: ga de echte Rita-serie zien op Netflix! Is beter dan de serie Tessa omdat Rita de echte is!

Tessa begint morgen om 20.30 uur op NPO 1.

Lees ook: BNN-serie Tessa bijna volledige kopie van Rita

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen