Tom Egbers: ‘Ik doe niet onder voor Jack van Gelder’

Foto: NOSTom Egbers vindt niet dat Jack van Gelder, zijn voorganger bij Studio Voetbal, een betere sfeerman en beter ingelicht is. Dat vertelt hij in Panorama. Volgens het tijdschrift gaan die geluiden, maar Egbers kan zich er niet in vinden. “Daar ben ik het niet mee eens. Ik heb ook echt wel gevoel voor humor. Ik maak alleen geen grappen. Verder heb ik ook goede contacten. Ik etaleer het alleen niet“, aldus de presentator, die daarmee zegt dat Van Gelder daar wél mee te koop liep.

Egbers vervolgt: “Het is namelijk niet belangrijk dat mensen wéten dat je lijntjes hebt, het belangrijkste is dat mensen mérken dat je goed bent ingevoerd. Het hoeft ze niet verteld te worden. Dat moet blijken uit de vragen die je stelt.

De presentator heeft niet het gevoel dat hij in de paar maanden dat hij Studio Voetbal presenteert al een stempel op het programma drukt. “Zoveel is er niet veranderd, laat staan dat ik er een stempel op heb kunnen drukken. Eigenlijk kan ik die vraag pas na een jaar echt goed beantwoorden.

Het is ook een programma waar je in moet groeien, aldus Egbers. “Het lijkt misschien heel makkelijk. Je gaat aan tafel zitten en je lult wat over voetbal. Maar zo is het niet. Het is een ingewikkelder programma dan het lijkt.”

Je zou eens bij de regie moeten kijken. Of in het hoofd van een eindredacteur of presentator. Dan weet je niet wat je meemaakt. Alles gaat door elkaar.”

Lees het vraaggesprek met Egbers in Panorama (via Blendle).

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen