Talpa bevestigt: ‘Dirk Zeelenberg leverde problemen op’

Foto: RTLDe RTL-serie Divorce stopt mede omdat hoofdrolspeler Dirk Zeelenberg erg lastig inzetbaar is. Dat meldt producent Talpa in een verklaring aan Boulevard. De Privé pakte vandaag groot uit met het artikel ‘Blies Dirk Zeelenberg Divorce op?’: hij zou de opnames van Divorce frustreren. En daar zit een kern van waarheid in. “Er is gebleken dat Dirk Zeelenberg door zijn nevenwerkzaamheden minder goed inzetbaar was, wat voor de productie onoverkomelijke problemen opleverde“, aldus Talpa.

Albert Verlinde denkt dat ook Zeelenburgs presentatieklus voor SBS 6 niet goed is gevallen. “Bij SBS 6 presenteert hij Thuis Op Zondag en dat vindt RTL natuurlijk niet leuk. Hij is een ster geworden door RTL en dat heeft misschien een rol gespeeld in de beslissing om de serie te stoppen.

Toen bekend werd dat Thuis Op Zondag-producent Masmedia in zee ging met Zeelenberg, heeft Talpa hen gewaarschuwd, aldus Verlinde. “Iemand van Talpa heeft toen gebeld: ‘Weet waar je aan begint.’ Hij heeft de naam lastig te zijn.

Volgens Talpa is de lastige inzetbaarheid van Zeelenberg niet de enige reden dat Divorce na vier seizoenen stopt: Jeroen Spitzenberger zou sowieso niet van de partij zijn en Katja Herbers heeft verplichtingen in de VS.

Zeelenberg werd vanmiddag op locatie geïnterviewd door RTL Boulevard. De showrubriek bracht hem het nieuws over het einde van Divorce. “Dan weet je meer dan ik. Ik zou het wel leuk hebben gevonden als ze het even hadden laten weten“, zei hij.

Ook hoofdrolspeler Waldemar Torenstra is verrast door het nieuws. “Nee! Dat is nu 100 procent zeker? Dat vind ik dan heel jammer. En ik hoop dan heel erg dat de film er komt, want toch zonde om dit helemaal te laten stoppen. Is daar ook wat over gezegd?

In 2016 begint het vierde en laatste seizoen van Divorce.

Lees ook: ‘Makers Divorce ergeren zich suf aan Dirk Zeelenberg’

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen