Paul de Leeuw: ’Men is absurd bang voor vluchtelingen’

Paul de Leeuw kan zich niet vinden in de houding van veel Nederlanders ten opzichte van vluchtelingen. Dat laat hij weten in een interview met Nu.nl. De Leeuw nam vorige maand een video op waarin hij bewoners van Bergen op Zoom oproept begrip te tonen voor vluchtelingen. Volgens hem zijn ‘wij die zo rijk zijn en bijna alles hebben wat we ons kunnen veroorloven’ verplicht te helpen. “Ik wil dat mensen ophouden hun angsten tot in het absurde te vergroten“, reageert de presentator nu.

De VARA-ster nam de video op voor een jongerenbeweging die Bergen op Zoom socialer wil maken. “Als Vesta mij vraagt iets in te spreken, dan doe ik dat. Ik heb daar voor getekend. Wat ik verder voor vluchtelingen doe hoeft niemand te weten. Dat gaat niemand iets aan, je slaat jezelf anders op de borst.

Overigens beseft De Leeuw zich wel dat de komst van vluchtelingen de ene Nederlander meer raakt dan de andere. “In het geval van de vluchtelingenproblematiek heb ik wel wat makkelijk praten. Waar ik woon is genoeg ruimte om mensen op te vangen, dat is anders dan op kleine plaatsen waar een heel centrum in de buurt komt.

Veel Nederlanders zijn tegen de massale toestroom van vluchtelingen, mede omdat ook terroristen op die manier makkelijk Europa binnen kunnen komen.

Het hele interview met Paul de Leeuw leest u op Nu.nl (link).

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen