Metro-columniste vergelijkt GVB-directie met IS-beulen

Journaliste Ebru Umar denkt dat de directieleden van het Amsterdamse vervoersbedrijf GVB zich prima thuis zouden voelen bij de beulen van IS. Dat schrijft ze vandaag in dagblad Metro. Umar zat maandag in een tram en zag hoe de tram wegreed terwijl er buiten iemand op het knopje van de deur drukte. Daar is ze ziedend over. Na een tirade op Twitter, gaat ze in haar column in de krant wel héél ver. Zo ver, dat Metro ervoor heeft gekozen om de column op zijn site alsnog te censureren.

Het gaat de columniste niet alleen om dit voorval, maar ze vindt GVB-personeel sowieso altijd heel erg onbeschoft. “Welk licht heeft bedacht dat je wegrijden kunt goedpraten door te zeggen dat ‘anders alle andere passagiers te laat komen’?

Met het antwoord ‘regels zijn regels’ kan Umar niets. “Heus, GVB, ga je schamen. 10 seconden per halte vertraging.

Umar zocht uit welke bijbaantjes de vier directieleden van GVB allemaal hebben en concludeert: “Respect voor het geschnabbel, dames! Ja, met zulke agenda’s snap ik wel dat wij, klanten van GVB, onderaan het prioriteitenlijstje staan.

Ze walgt van de ‘regels zijn regels’-mentaliteit die er bij het GVB zou zijn. “Het doet me sterk denken aan een ideologie.

Dan richt ze zich tot de directieleden: “Het lijkt me in deze tijden geruststellend om te weten Alexandra, Ellen, Inge, Marie Christine en uiteraard Karel van Gils en Tom Middelkoop, dat jullie een probleemloze carrièreswitch kunnen maken naar IS. Ook dáár zijn ze dol op regels.

Metro vindt die laatste passage kennelijk zo stuitend, dat de krant het slot van de column later op zijn website heeft aangepast in: “Jullie kunnen altijd nog een probleemloze carrière switch maken naar clubjes waar ze óók dol op regels zijn.

Umar laat op Twitter blijken dat ze geheel achter haar column staat.

De gecensureerde versie van de column leest u op de Metro-website. De ongecensureerde versie kunt u lezen in de digitale krant van Metro (pagina 5).

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen