‘Matthijs verzweeg Hannover uit angst voor wegzappers’

Foto: VARAMatthijs van Nieuwkerk heeft het nieuws over de ontruiming van het voetbalstadion in Hannover dinsdagavond met opzet pas aan het eind van De Wereld Draait Door gebracht. Dat stelt een anonieme mediadeskundige in De Telegraaf. Het nieuws over de ontruiming werd rond 19.15 uur bekend, maar zat pas rond 19.50 uur in DWDD. “Om kijkers niet weg te laten zappen naar het RTL Nieuws dat op 4 net begon. Dat is de enige verklaring die ik kan bedenken“, aldus de mediadeskundige.

De Wereld Draait Door is een live-programma en kan actueel nieuws dus direct in de uitzending brengen. Volgens De Telegraaf had het nieuws over het ontruimen van het stadion, waardoor Duitsland – Nederland op het laatste moment werd afgelast en twee Nederlandse ministers in veiligheid moesten worden gebracht, direct verteld moeten worden.

In plaats van dat te melden kozen de redactie en presentator van DWDD ervoor dat nieuws meer dan een miljoen kijkers naar de grootste publieke zender te onthouden en door te gaan met de geproduceerde programma-items”, schrijft de krant.

Pas op het allerlaatste moment, vlak voor het einde van het programma, meldde Van Nieuwkerk al taart etend over het incident.

Lees ook:
Kijkers ergeren zich aan taart etende Matthijs (vanochtend)
DWDD zegt sorry na jubeltweet over kijkcijfers (gisteren)

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen