Laagterecord Jan Rijdt Rond én Nederland In De Auto

De programma’s Jan Rijdt Rond (NPO3) en Nederland in de Auto (RTL5) weten de weg naar tv-kijkend Nederland maar niet te vinden. Beide titels scoorden woensdagavond een nieuw laagterecord. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Jan Rijdt Rond, het enige vooravondprogramma van NPO 3 (tot 20.00 uur zendt Zapp uit op hetzelfde kanaal), kwam niet verder dan 49.000 kijkers en 0,8 procent marktaandeel. Dat is maar liefst 84 procent onder NPO 3’s laatste weekgemiddelde.

NPO 3 wordt al tijden bekritiseerd omdat het zijn jongerendoelgroep niet goed genoeg zou bedienen. Voor critici zijn deze lage kijkcijfers van Jan Rijdt Rond koren op de molen.

Nederland in de Auto, het programma dat wordt ingesproken door Irene Moors, was te zien op prime time, recht tegenover het veel bekeken voetbal op SBS 6.

Het leidde tot 42.000 kijkers en 0,6 procent marktaandeel, een horrorscore voor RTL 5, zelfs als er een grote voetbalwedstrijd op het scherm is.

Nederland in de Auto begon medio oktober met 915.000 kijkers op RTL 4, maar verhuisde een week later naar RTL 5 en verloor al direct 83 procent van zijn kijkerspubliek.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen