John de Mol blij met verhuizing The Voice naar ITV

Foto: RTLJohn de Mol is er blij mee dat zijn talentenjacht The Voice in Engeland verhuist van het publieke BBC naar het commerciële ITV. Dat laat hij weten in een persbericht. De Mol denkt dat ITV van The Voice een nog groter merk kan maken: niet alleen heeft de tv-zender getekend voor drie seizoenen van The Voice, óók brengt het de juniorversie The Voice Kids naar het Britse eiland. “We zijn verheugd dat The Voice in ITV een nieuw thuis heeft gevonden“, aldus de mediatycoon.

Van The Voice Kids gaat ITV in elk geval twee seizoenen uitzenden. “Door de komst van The Voice Kids zijn we extra verheugd over het werken met ITV vanaf 2017 en het uitbreiden van de The Voice-ervaring voor het Britse publiek. Eerst maken we nog een seizoen voor de BBC, dat een geweldige partner is geweest.

Peter Fincham, tv-directeur van TV, is verheugd. “ITV is hét thuis voor groot amusement, dus we zijn blij dat The Voice en The Voice Kids worden toegevoegd aan onze familie van briljante shows zoals The X Factor, Britain’s Got Talent, Saturday Night Takeaway en I’m A Celebrity… Get Me Out Of Here.

The Voice begon in 2010 in Nederland en heeft nu 65 lokale versies over de hele wereld lopen, die te zien zijn in 180 landen. The Voice Kids heeft bijna 30 buitenlandse versies.

ITV, dat eerder dit jaar John de Mols productiebedrijf Talpa kocht, begint in 2017 met het uitzenden van The Voice.

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen