Jack Spijkerman ondanks longembolie in De Kwis

Foto: Roy BeuskerJack Spijkerman zat zaterdagavond in De Kwis, ondanks dat hij de dag ervoor is opgenomen in het VUmc vanwege een longembolie. Dat vertelde de presentator in het programma op NPO 1. Eigenlijk moet Spijkerman rust houden van de dokter, maar voor De Kwis maakt hij een uitzondering. “Normaal gesproken zou ik dit afgezegd hebben, maar ik weet hoeveel voorbereiding hierin zit. Ik kon jullie niet in de steek laten en ik vond het veel te leuk om hier te zitten“, aldus de presentator.

Het was een vreemde week voor Spijkerman. Bij het hardlopen in de sportschool op donderdag ging het mis. “Dat heb ik 5 minuten volgehouden, want ik had de hele week al wat ademnood. Het ging niet goed, ik kwam lucht tekort.”

Omdat ik al klaplongen heb gehad ging ik vrijdagochtend naar de huisarts en ik lag binnen de kortste keren in het VU. Ik heb longembolie. Er zitten tien propjes bloed in mn longen.”

Spijkerman beloofde Paul de Leeuw dat hij de uitzending door zou komen. “Het kan niet misgaan. Ik moet gewoon weer op kracht komen. Ik heb bijna geen energie, maar binnen een paar weken is het weer goed.

Ik heb met die longarts afgesproken dat als ik hier ter plekke dood neerval, dat zíj een toespraak op mijn begrafenis houdt.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen