Hanneke Groenteman bevestigt: ‘Met kerst slik ik XTC’

Foto: Roy BeuskerHanneke Groenteman bevestigt dat ze weleens XTC gebruikt, wat door haar schoondochter Aaf Brandt Corstius is onthuld in VARAgids. “Het klopt, eens keer per jaar slik ik een kruimeltje XTC“, zegt ze in Televizier. Dat doet ze tijdens de kerstdagen. “Met een paar goede vrienden kijk ik tradiegetrouw tijdens de kerst twee dagen lang tv-series. Vroeger op dvd, nu op Netflix. Dat is een lange zit en om scherp te blijven verdelen we één XTC-pilletje onder elkaar. Dat heeft een heel mild effect.

Je bent alerter en houdt het langer vol, aldus Groenteman. “Dat kruimeltje is het enige wat ik doe, en dus alleen met kerst“, zegt de presentatrice, die haar pillen wel laat testen.

Groenteman neemt het haar loslippige schoondochter niet kwalijk. “Aaf vertelde dat in een bijzinnetje in een veel groter interview, maar uitgerekend dat citaat werd er met grote chocoladeletters uitgelicht.

De ophef vindt ze overdreven. Drank is volgens haar een grotere boosdoener. “Eva Jinek en Jack Spijkerman presenteren altijd met een glas bier voor zich, in zo’n beetje elke talkshow staan de glazen wijn op tafel.

Drinken is zogenaamd gezellig, terwijl we eigenlijk huiveriger zouden moeten zijn voor de gevolgen van bovenmatig alcoholgebruik.

Lees ook: Hanneke Groenteman slikt XTC-pillen

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen