Giel Beelen beschuldigt Jandino Asporaat van plagiaat

Jandino Apsoraat werd vanochtend onaangenaam verrast tijdens een radio-interview met Giel Beelen op 3FM. Dat was te horen op de radio. Achter de vraag van Beelen waar Asporaat de inspiratie voor zijn typetje Judeska vandaan heeft gehaald, bleek meer te steken. De radio-dj vindt namelijk dat zij verdacht veel lijkt op Bon Qui Qui van de Amerikaanse comédienne Anjelah Johnson en confronteerde hem daarmee. “Ik heb hier toch een plagiaatzaakje, denk ik, Jandino.

Asporaat hing een heel verhaal op over een gebeurtenis bij een kipketen in Curaçao die hem heeft geïnspireerd voor het typetje Judeska, maar daar gelooft Beelen helemaal niets van.

Beelen: “Ik kreeg een tip van een zekere Anjela Johnson en die deed in 2008 een sketch. Het is crazy om te zien, maar dat is gewoon Judeska. Een onbeschofte vrouw in een burgertent. Met lange nagels. Met dezelfde moves.

Asporaat was not amused. “Maar Giel, je gaat me toch niet vertellen dat je denkt dat er alleen maar één zo’n vrouw is in 2008 en dat het daarop gebaseerd is, het héle succes van FC Kip?”

Daar denkt Beelen anders over. “Het kan geen toeval zijn dat ik hier zit te kijken naar een grappenmaakster met lange nagels die over intercoms spreekt.

Asporaat wil niet spreken van toeval. “Het is geen toeval. Het is namelijk iets uit de samenleving wat er is dat je zo bejegend wordt. Ik nodig je een keer uit om naar een Burger King of Kentucky te gaan op Curacao en dan zal je dit tegenkomen.

Op de vraag van Beelen of Asporaat het typetje van de Amerikaanse heeft gezien vòòrdat Judeska ontstond, moest hij lang nadenken om tot een ‘nee’ te komen. “Ja, dus“, concludeerde Beelen.

Tot ergernis van Asporaat. “Ik snap niet zo goed waar je naar toegaat nu. Wat jij nu tegen mij wil zeggen is dat ik deze vrouw heb gezien en daardoor FC Kip is ontstaan. FC Kip is letterlijk ontstaan vanuit Kentucky.”

Asporaat: “Waar jij nu aan twijfelt is het ontstaan daarvan. Ik geef jou iets anders. Ik zeg niet: ‘Dit heb ik in mijn eentje verzonnen.’ Ik zeg: ‘Je moet naar verschillende plekken gaan en je ziet exact hetzelfde.’ Dit zag ik op Curacao. Daar is het typetje ontstaan.”

Vanavond begint de nieuwe talkshow van Asporaat: Dino. De uitzending begint om 22.00 uur op RTL 5.

Kijk hier naar Bon Qui Qui:

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen