Erland Galjaard ontevreden over RTL Z en Videoland

Foto: EenVandaagErland Galjaard, de programmadirecteur van RTL, is ongekend hard over twee nieuwe initiatieven van zijn bedrijf. Dat schrijft het NRC Handelsblad vandaag. Galjaard heeft volgens de krant een aantal pittige uitspraken gedaan tijdens een bijeenkomst van vakblad Broadcast Magazine en tv-branchevereniging SPOT in Amsterdam. “Nieuwszender RTL Z, die in september begon, valt volgens Galjaard nog meer tegen dan de RTL-leiding had verwacht”, is bijvoorbeeld te lezen in het NRC.

RTL Z werd begin september gelanceerd als de nieuwste 24-uurs tv-zender van de zendergroep. Overdag zendt het station het vertrouwde RTL Z-nieuws uit en ’s avonds wordt verdieping gezocht in programma’s als Van Liempt Live.

Van Liempt Live is hét paradepaardje van de zender, maar de talkshow van Paul van Liempt wordt door bijna niemand bekeken. Vorige week keken er 6.900 mensen, ondanks de verhuizing van 21.30 naar 22.00 uur.

Galjaard werd laatst in het Feyenoord-stadion aangesproken over de lage kijkcijfers van RTL Z. “Wanneer kunnen jullie met de kijkers van RTL Z nou meer vullen dan het stadion van Excelsior?“, klonk het.

Maar ook Videoland, RTL’s tegenhanger van Netflix, trekt te weinig bekijks, meent Galjaard. “Dat is eigenlijk nog niks“, zegt hij snoeihard.

Met de serie Zwarte Tulp is er een heel klein dingetje geprobeerd. Mensen gaan dan bingewatchen, kijken in een weekend alle afleveringen. Maar dan? Het aanbod is te beperkt.

Zwarte Tulp zou exclusief worden uitgezonden op Videoland, net zoals Netflix exclusief House of Cards uitzendt. Maar binnen no time was Zwarte Tulp ook gewoon te zien op RTL 4.

Mochten de cijfers dermate teleurstellend blijven dan is het niet ondenkbaar dat op korte termijn de stekker uit RTL Z en Videoland gaat.

Tot slot laat Galjaard weten weinig te hebben met online content op bijvoorbeeld YouTube. “Ik ben totaal niet onder de indruk van het aanbod op internet. Dat werkt online, maar je moet er niet aan denken dat dat op tv wordt getoond.

Lees het artikel over Erland Galjaard vandaag in het NRC (via Blendle).

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen