Arie Boomsma vergelijkt Geert Wilders met Adolf Hitler

Foto: Lilian van RooijArie Boomsma waagt zich aan een vergelijking tussen Geert Wilders en Adolf Hitler. Dat is te lezen op de website van de KRO-NCRV-presentator. Boomsma roept Wilders in een pittige column op om tot inkeer te komen. “Het is te makkelijk om u te vergelijken met een andere sterke leider die zich richtte op een zondebok in de samenleving. Dat weiger ik te doen. En toch is er wel iets dat u gemeen heeft met die alom verguisde Fuhrer“, begint de presentator zijn verhaal.

Hij vervolgt: “Jullie verkwanselen allebei een onmiskenbaar talent en politiek charisma aan de verkeerde koers. Er zijn dagen dat ik echt droevig word als ik u over het Haagse toneel zie huppelen.”

Volgens Boomsma is Wilders ‘een van de weinige politici die de kunst van het redevoeren verstaan’. “Het zijn politieke talenten waarmee u prachtige dingen kunt doen, maar in plaats daarvan sleurt u ze door het slijk, gebruikt u ze om tweedeling te creëren in een samenleving die juist verbroedering nodig heeft.

De terreur in Parijs van afgelopen weekend is wind in de zeilen voor Wilders’ partij PVV, stelt Boomsma. Volgens hem zijn de terroristen van IS de ‘belangrijkste bondgenoot’ van Wilders.

Ze vormen voor u een verzekering om nog jaren relevant te blijven. Hun corruptie van de koran is uw garantiebewijs. Zo lang zij de barbaar uithangen, zullen de mensen luisteren naar wat u roept.”

Boomsma hoopt dat Wilders het licht ziet. “Het is nooit te laat, meneer Wilders. Kom in verzet. Gooi het roer om. Ik vind dat de allermooiste eigenschap die een leider kan hebben. Fouten toegeven. Tot inzicht komen.”

Lees de hele column van Boomsma op zijn website (link).

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen