Tranen met tuiten op nieuwe woensdagavond SBS 6

De SBS 6-kijker zit vanavond op de bank met een doos Kleenex. De nieuwe woensdagavond van de zender biedt een dubbele portie emo-tv met De Grote Herkansing van Kim-Lian van der Meij en Waarom Wachten van Jochem van Gelder. In De Grote Herkansing worden dikke koppels van elkaar gescheiden om te diëten en in Waarom Wachten spreekt iedereen lieve woorden over elkaar. “Het lijkt alsof het een enorm jankprogramma is en dat is het eigenlijk ook wel“, aldus Van Gelder.

Kim-Lian van der Meij bezoekt de koppels van De Grote Herkansing en hoort hun aangrijpende verhalen aan. Ze geeft ze daarna de mogelijkheid om vijf maanden los van elkaar aan zichzelf te werken, zonder enig contact.

Dit is nodig om hun vaste patronen te doorbreken, omdat het voor henzelf onmogelijk is om elkaar te motiveren. Na een emotioneel afscheid gaan de stellen ervoor.

Na vijf maanden en vaak tientallen kilo’s lichter mogen ze elkaar weer in de armen vliegen. Bij de heftige hereniging zien de geliefden elkaar zoals ze elkaar nog niet eerder hebben gezien.”

In Waarom Wachten geeft Jochem van Gelder kandidaten de kans om hun gevoelens hardop voor iemand uit te spreken. “Want waarom zou je hiermee wachten als het ook nu kan?

De Grote Herkansing begint om 20.30 uur en Waarom Wachten om 22.00 uur op SBS 6.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen