Talkshowgasten vangen bot bij Eva Jinek

Foto: RTLTalkshowgasten die geld willen verdienen met hun optredens vangen bot bij Eva Jinek. Haar redactie betaalt in de regel níet voor gasten aan tafel. Dat heeft de presentatrice gezegd bij BNR. De gasten van Jinek zitten allemaal pro deo aan tafel. “Naar mijn weten is er bij mij één iemand ooit als deskundige betaald. Alle politici en experts komen onbetaald bij mij. Eén iemand is ooit voor deskundigheid betaald. Het bedrag weet ik niet. Ik denk dat het een marktconform bedrag was.

Op de vraag of die ene betaalde gast wellicht Peter R. de Vries was, wil Jinek niet ingaan. “Het was de juiste deskundige op dat moment.

De Wereld Draait Door en Pauw liggen onder vuur omdat de talkshows duizenden euro’s aan belastinggeld aan hun gasten overmaken. “Ik vind dat er heel overdreven wordt gedaan over het feit dat mensen betaald worden om diensten te verrichten. Dit is werk“, aldus Jinek.

Je zit in een talkshow die prime time wordt uitgezonden in heel Nederland. Je loopt een bedrijfsrisico: als je het niet goed doet, straalt het op je af. Je moet je voorbereiden en leveren. Ik vind het niet zo raar dat mensen daar soms voor betaald worden.”

Toch is Jinek géén fan van betaalde gasten. “Voor mij geldt: hoe journalistieker het programma is, des te minder er voor gasten betaald moet worden.”

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen