Spraakmakend jurylid Erlynne weg bij Het Beste Idee

Het veelbesproken jurylid Erlynne Bakkers keert niet terug in het nieuwe seizoen van de televisieshow Het Beste Idee van Nederland. Het programma gaat verder met een geheel nieuwe jury, op juryvoorzitter Bernd Schneider na. Dat heeft SBS 6 laten weten. Bakkers was veelbesproken, omdat ze een geslachtsoperatie heeft ondergaan: hij is een zij geworden. In de begintijd van Het Beste Idee van Nederland was ze ook jurylid, maar toen heette ze nog Erland Bakkers.

Eind vorig jaar presenteerde Erlynne Bakkers zich aan tv-kijkend Nederland. “Kandidaten in het programma zagen mij voorheen als assertief en dominant. Maar dat was totaal niet hoe ik in mijn kern was. Dat verdriet ging diep. Ik besefte dat ik een leven leidde waar geen reet van klopte“, zei ze vorig jaar.

Haar kinderen waren vorig jaar minder blij met de tv-comeback van Bakkers. “Ze hadden liever dat ik een paar jaar had gewacht met op tv komen. Dan hadden zij in Amerika gestudeerd en waren ze er niet mee geconfronteerd.

Het Beste Idee van Nederland keert op 17 oktober terug met een nieuwe jury. Naast Schneider zullen de uitvindingen van kandidaten worden beoordeeld door Inge van Kemenade, Atilay Uslu en Martijn Bos.

Van Kemenade is de vrouw achter de sportwinkelketen Topshelf, Uslu is directeur van Corendon en Bos is kaasschaaf-producent.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen