RTL XL compleet vernieuwd: levendiger en persoonlijker

Foto: VARARTL XL, het online videoplatform van RTL, heeft een compleet nieuwe site en app gelanceerd die de gebruiker de mogelijkheid biedt zijn persoonlijke kanaal samen te stellen. Dat heeft RTL vandaag gemeld. Patrick Klink, technologiebaas bij RTL, is enthousiast over de metamorfose: “Met de vernieuwing van RTL XL omarmen we de mogelijkheden van online: bijna 17 miljoen mensen betekent 17 miljoen kanalen. Iedere gebruiker kan de RTL XL-app naar zijn eigen hand zetten.

De gebruiker kan het design aanpassen aan zijn favoriete kleur en ook het videoaanbod volgt zijn persoonlijke voorkeuren, legt Klink uit. “De app geeft continu verrassende aanbevelingen en stelt samen met de gebruiker zijn ideale tv-ervaring samen. Hoe intensiever de kijker de app gebruikt, hoe persoonlijker zijn videoaanbod wordt.”

De RTL XL-app draait niet alleen om video on demand, maar ook om traditionele tv. Met behulp van de second screen functionaliteit in de RTL XL-app kunnen kijkers namelijk steeds meer live met programma’s meespelen of zelfs meepraten.

Klink licht toe: “We bieden interactie bij programma’s die daar geschikt voor zijn, zoals RTL Autovisie en Carlo’s TV Café. Kijkers kunnen met deze functionaliteit bijdragen aan het gesprek op televisie en invloed uitoefenen op de inhoud van programma’s.”

Voor de nieuwe apps en site heeft RTL XL samengewerkt met Triple IT en het designbureau Wunder. “RTL XL is levendiger en persoonlijker geworden met een handgeschreven lettertype en veel kleur, waarin de veelzijdigheid van de kijkers, maar ook van de zenders en de programma’s terugkomt.”

Het vernieuwde RTL XL is vanaf nu beschikbaar op desktop en iOS. In november 2015 wordt de vernieuwde Android versie gelanceerd.

RTL XL Premium-klanten die gebruikmaken van een iPhone of iPad kunnen in de vernieuwde app video’s streamen met Chromecast.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen