RTL Nieuws-baas: ‘Mark Rutte, wees een vent!’

Foto: SBSPieter Klein, adjunct-hoofdredacteur van het RTL Nieuws, vindt dat Mark Rutte zich meer moet laten horen in de vluchtelingendiscussie. Dat zegt hij in een column op de RTL-site. Klein merkt dat veel mensen in Nederland bezorgd zijn over de komst van asielzoekers, en lang niet alleen PVV-stemmers. Maar zij worden niet gehoord, vindt de nieuwsbaas. “Op veel vragen krijgen burgers gewoon geen (helder) antwoord. Journalisten − wij bij RTL Nieuws − trouwens ook niet.

Ministeries, gemeenten en politieke partijen zwijgen, aldus Klein. “Omdat angst regeert, angst voor Wilders, angst voor de kiezer − de boze burger. En omdat veel antwoorden afbreuk zouden doen aan de façade dat alles onder controle is. Dat is het namelijk niet.”

Mensen voelen haarfijn aan dat ze niet serieus worden genomen, aldus Klein. “En als in Oranje dan alle bestuurlijke afspraken met voeten worden getreden en een dorp van niks nog eens 700 extra vluchtelingen moet herbergen − vind je het gek dat mensen over de rooie gaan?

Dat verzet is mede ontstaan doordat er serieuze vragen zijn waarop geen antwoord komt. “Vanwege het grote zwijgen vanuit Den Haag. Dat zwijgen is echt stuitend.”

Waar is onze minister-president? De vicepremier? Waar zijn onze politieke leiders? Is er iemand die het debat aangaat? Sta op, wees een vent. Take the heat.

Rutte is momenteel op een handelsmissie in de Verenigde Staten.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen