Roelof Hemmen alweer woest over reacties op RTL-site

Foto: RTLDe doorsnee internetgebruiker neemt reacties die op internet geplaatst worden met een flinke korrel zout, maar Roelof Hemmen blijft zich druk maken om de manier waarop mensen zich online uiten. Dat blijkt uit zijn nieuwste column op de RTL Nieuws-site. In het voorjaar ging Hemmen in een veelbesproken column los op de mensen die reacties plaatsten onder een RTL Nieuws-artikel. Er is niets veranderd, zegt hij nu. “Onze redacteuren kunnen soms niet op modereren tegen het racisme.

Hemmen schrijft zijn nieuwste column naar aanleiding van de volgende reactie die een Facebook-gebruiker gaf op de RTL-site aan iemand met een buitenlandse naam: “Al ben je geboren hier ben jij in geen 100 jaar een nederlander, jij bent een gezwel samen met jou soort dat uitgeroeid hoort te worden.

Aanstootgevend en strafbaar, vindt Hemmen het. “Je zegt op je Facebookprofiel dat je beroep ‘vader zijn’ is. Wees dan een beter voorbeeld, man!

Strafbaar of niet, in elk geval vind ik het walgelijk. Het vervuilt de ziel. En ik zie het te vaak, op onze site.

RTL mailt hierover regelmatig met Facebook, stelt Hemmen. “En dan krijgen we steeds een rapportje terug waarin bijna standaard de mededeling staat: we hebben het onderzocht maar het valt binnen de reglementen.”

De hele column van Hemmen is te lezen op de website van RTL Nieuws.

Gerelateerd:
Roelof Hemmen woest over reacties op RTL-site (april)
Editie NL zoekt vrouw achter botte internetreactie op (april)
‘Roelof mag mening ook verkondigen in RTL Nieuws’ (april)
Editie NL-baas wilde vrouw aan schandpaal nagelen (april)
‘Roelof Hemmen, terug naar de autocue!’ (april)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen